Info: 

Meer informatie over dit verhaal

Deelnemers: 
Gemeente Enschede
Meer weten?
14 053

Technology Base, beyond the impossible

Technology Base Twente is dé proeftuin voor iedereen die iets nieuws uit wil proberen en dat nergens anders kan. In een geconditioneerde omgeving kunnen bedrijven hier uitgebreid testen, ontwikkelen en ‘real life’ situaties simuleren.

Het is gelegen op een uniek bedrijventerrein: groen, maar middenin het stedelijke gebied in Twente, goed bereikbaar vanuit zowel Nederland als Duitsland en met als unieke feature een hoogwaardige start- en landingsbaan van 3 km lang. Een geschikte plek voor het testen van onder andere drones, Unmanned Air Vehicles en de bemande luchtvaart.

De Safety en Security Campus is een van de bedrijven die al langere tijd gebruik maakt van de voordelen van Technology Base Twente. Op de campus worden verschillende internationale oefeningen op het gebied van veiligheid georganiseerd, zowel voor leger als voor veiligheidsdiensten. 

Op de Technology Base worden innovatieve, geavanceerde materialen en productiemethoden ontwikkeld en getest. In het vernieuwende materialenprogramma Dutch Composites 2.0 vormt een nieuw te bouwen proeffabriek een van de ankerpunten. In dit programma werken meerdere kennisinstituten, waaronder Universiteit Twente, Saxion, ROC van Twente, Fraunhofer UT Projects Center, het ThermoPlastic composites Research Center (TPRC) en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) intensief samen.

Download Imagery

tec-download-video-01
tec-download-06-slide-2
tec-download-05-slide-6
tec-download-04-slide-8
tec-download-03-slide-10
tec-download-02-slide-11
tec-download-01-slide-12

Related projects

  • Innovatie
  • Economie
  • Studentenstad
Robirds; de vogelverschrikker anno nu