Info: 

Projectspecificaties

Deelnemers: 
Gemeente Enschede
Meer weten?
14 053

Space53: een volwaardige drone testlocatie in Twente

Space53 is een landelijk centrum voor het testen, trainen en ontwikkelen van unmanned systems (drones). Space53 is uniek in West-Europa omdat de locatie beschikt over een vliegveld en een veiligheidscampus. De hangars en het uitgestrekte vliegveld bieden de mogelijkheid om zowel grote als kleine systemen te onderzoeken en testen voor concrete marktgerichte plannen en projecten.

Training
Op het terrein is een speciaal trainingscentrum ingericht voor de professionele dronegebruiker waar de theorie direct in de praktijk kan worden toegepast. Denk daarbij aan het uitvoeren van inspecties aan windmolens, zonnepanelen en infrastructuur, zoals bruggen en waterwerken.

Samenwerking
Onderzoeks- en onderwijsinstellingen, zoals de Universiteit Twente, Saxion en het ROC van Twente werken hier samen aan het doorontwikkelen van innovatieve drone-technologieen. Ook Nokia - één van de wereldspelers op het gebied van unmanned systems - heeft de potentie van Space53 herkend. Sinds 2016 gebruiken zij het terrein voor het testen van een verkeersregelsysteem voor drones.

Space53 is een publiek/private samenwerking.

Download Imagery

spa-download-video-01
spa-download-03-slide-3
spa-download-02-slide-4
spa-download-01-slide-5

Related projects

  • Economie
  • Binnenstad
  • Innovatie
Megaplein autovrij dankzij overdekte parkeergarage
  • Innovatie
  • Educatie
  • Studentenstad
Unieke samenwerking van vier kennisinstituten