Info: 

Meer informatie over dit verhaal

Deelnemers: 
Gemeente Enschede
Meer weten?
14 053

Fraunhofer Instituut en Max Planck Instituut

De kwaliteit van de Universiteit Twente (UT) wordt ook buiten de landsgrenzen herkend. Het docentencorps en de leerlingen worden steeds internationaler. Maar ook verschillende instituten kiezen voor de UT als ideale omgeving voor het ondersteunen van hun onderzoek en lesprogramma’s.

Fraunhofer
Fraunhofer Instituut is Europa’s grootste non-profitorganisatie voor toegepast onderzoek. De instituten richten zich op het omzetten van fundamenteel, wetenschappelijk onderzoek tot technologische toepassingen in de industrie. Het Fraunhoferinstituut lanceert haar eerste Nederlandse locatie in Enschede. Met de start van “het Fraunhofer projectcenter for design and production engineering in complex high tech systems” kiest Fraunhofer voor een omgeving van talent en hoogwaardige innovatie. De UT staat bekend om de grootste hoeveelheid effectieve startups van Nederland. Een springplank om van wetenschappelijke kennis nieuwe producten en diensten te maken.

Max Planck
De Max Planck Gesellschaft heeft 83 instituten, die hoogwaardig fundamenteel onderzoek uitvoeren in de natuur- en geesteswetenschappen. Sinds de oprichting in 1948 zijn er 18 Nobelprijswinnaars voortgekomen uit de instituten. Het Max Planck instituut opende het Max Planck Center for Complex Fluid Dynamics op de campus van de UT. Een uitstekende combinatie gezien alle onderzoek dat de UT uitvoert op het gebied van Nano-technologie en de smart materials die er ontwikkeld worden. Ook hier is de combinatie van hoogwaardige kennis, voorhanden talent en uitstekende technische infrastructuur de gouden greep als het gaat over innovatie.

Download Imagery

Universiteit Twente
Fraunhofer Project Center Universiteit Twente
Dhr. Kamp Fraunhofer Project Center

Related projects

  • Studentenstad
  • Educatie
  • Innovatie
Campus Universiteit naar Amerikaans voorbeeld
  • Innovatie
  • Educatie
  • Economie
Nanolab; onderzoek op de kleinst mogelijke schaal